Surf like a Champion

Ik geef het maar toe. Soms heb ik last van IAD, internet addiction disorder. Opzoek naar extra info bij de uitgeverij van methodemateriaal, of juist een niet methodisch werkblad of themaboekje, kom ik om in lesideeën en verzuip in juffen- en meestersites. Even googlen, doorklikken, wachtwoord invoeren, forum op en af en voor ik het weet ben ik vergeten wat ik zocht en ga ik surfend kopje onder in dramadansjes, kneuterknutsels, yurlsvulsels en babbelblogs.

 

Ik had dus beter moeten weten. Deze week verzorgde Frietzen Grünbauer van Novilo bij ons op school de cursus, deel 1, voor hoog begaafden. Met de mededeling dat we ook nog een aanbieding voor nascholing konden verwachten. Ze had haar kennis zo mooi verwoord, dat het direct prikkelde.  Jaren terug volgde ik een zomeracademie over hoogbegaafdheid uit puur persoonlijke interesse, maar dit was heel onderwijs praktisch. Dus ff checken op het web. En ja hoor via Novilo, kom ik bij SBO en via SBO bij K&P, Meesterschap en dan weer bij de CED-goep, totdat ik niet meer weet waarmee te beginnen. Terug naar de OBD en Inholland  met de vraag of kindercoach niet breder is of gedragspecialist passender. Of blijf ik dichter bij huis met Grip op de Groep en Kids´Skills, om vervolgens te ontdekken dat deze trainingen tegenwoordig alleen in teamverband worden aangeboden. Als ik wil afsluiten (grip op mezelf) stuit ik nog op Teach like a Champion. Dat moet dan toch wel de ultieme cursus zijn, maar ja voor die 5.000 Euries….  

Wat wordt ik ´wijzer´ van deze aanval van internet overuse? 1. Er zijn zoveel opleidingen dat  ik wel dom, of nog erger uitgeblust, moet zijn om me niet  te laten bijscholen.  2. Er zijn zoveel instellingen die aan het onderwijs  verdienen, dat het logisch is dat de formatie niet kan worden uitgebreid. 3. Het wordt hoog tijd voor de cursus: Surf like a Champion.

AAAAhh, zucht. Ik moet afstand nemen om mijn hoofd leeg te maken.  Een belletje naar duo collega helpt de praktische informatie hier uit te ziften, een goed gesprek met collega schoonzus  (ervaring in speciaal onderwijs komt goed van pas) brengt me in één klik bij handige tools op Gynzy waarmee ook grote resultaten zijn  te bereiken en een goed glas wijn-gesprek met  vriendin collega zet me weer met beide benen op de grond. Morgen weer fris voor de klas.