Ben je graag creatief met taal? Wil je meer doen met letters en woorden? In deze cursus slaan we een brug tussen het ‘lettering’ van nu en de zogenaamde concrete poëzie van begin twintigste eeuw. Een hernieuwde kennismaking dus met het typografisch gedicht en de visuele poëzie van onder meer Guillaume Apollinaire, Paul van Ostaijen en Theo van Doesburg.  Concrete poëzie is verwonderen, vormgeven en denken in het nu. Op maandag van 19.30 tot 21.30, start 2 oktober 2017.

Concrete visuele poëzie is het combineren van tekst en beeld. Guillaume Apollinaire en Paul van Ostaijen zijn de grondleggers van deze vorm van taalkunst. In de workshop werken we met collagetechnieken en typografie. Het uitgangspunt is de alledaagse werkelijkheid. Het resultaat is het vergroten van onze waarneming. De workshop vindt plaats op 1 oktober tijdens de workshopdag van Stichting Kunst en Cultuur in Anna Paulowna.

Het nieuwe thema voor de volgende 5 avonden creatief schrijven is reizen. De data zijn 12 en 26 september, 10 en 24 oktober, 7 november en (reserve) 21 november 2016.   Bij dit thema gebruiken we verschillend invalshoeken, genres en schrijftechnieken.

Lees meer...

Schrijvend het jaar uit

‘In en uit’. Dat is het thema van de schrijfworkshops aan de vooravond van de jaarwisseling 2014/2015. Op maandag 22 (Den Helder) en 29 december (Anna Paulowna) is iedereen welkom die rond de jaarwisseling fantasierijk of waarheidsgetrouw wil reflecteren en vooruitzien. Schrijfdocent Marga van der Meer geeft gedurende 2,5 uur inspirerende opdrachten in een ontspannen sfeer. Neem pen en papier mee en 12 Euro voor een leuke middag. Graag opgeven vóór 20 december via 0618402090 of margavdmeer@live.nl. 

Cursus ´zin in schrijven´:   Wil je in het voorjaar van 2015 graag meer schijven, maar heb je soms een zetje nodig. Wil je je eigen schrijfsels graag delen en zoek je gehoor, wil je jezelf verbeteren, maar ook blijven lachen? Kom dan naar  ´zin in schrijven’ , een cursus met richtlijnen voor effectief en creatief schrijven. Een doe-cursus voor beginners en gevorderden met een breed scala oefeningen en technieken om blokkades te overwinnen, nieuw materiaal aan te boren en jezelf te verrassen.

Lees meer...